Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση για νέες περικοπές.


Ανακοίνωση για νέες περικοπές.

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για νέα δραστική περικοπή των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο και συγκεκριμένα η νέα περικοπή κατά 22,68% στο -ήδη μειωμένο κατά 20%- εφάπαξ των Δημοσίων Υπαλλήλων αποτελούν μια προφανή απόκλιση από τις προεκλογικές δεσμεύσεις των κυβερνητικών κομμάτων  και πρωτοφανή εμπαιγμό προς τους εργαζόμενους που καταβάλλουν με συνέπεια, πάνω από 600 Ευρώ ετησίως, μόνο για  το Ταμείο Προνοίας.
Πιο εξοργιστική όμως είναι η προσπάθεια να συσκοτιστούν τα αίτια της κατάρρευσης των Ταμείων και να αποδοθούν σε διαχειριστικά λάθη. Γι’ αυτό το λόγο σε σχετική ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ  τονίζει τις διαχρονικές ευθύνες των Κυβερνήσεων αποδίδοντας την εξανέμιση των αποθεματικών των Ταμείων του Δημοσίου:
1. Στη χρόνια υφαρπαγή των αποθεματικών τους από τις Κυβερνήσεις της χώρας οι οποίες τα διέθεταν στο τραπεζικό σύστημα άτοκα, σε περιόδους υψηλού πληθωρισμού και ακόμη υψηλότερων επιτοκίων.
2. Στην κατευθυνόμενη εμπλοκή τους στο Χρηματιστήριο.
3. Στη χρησιμοποίηση των αποθεματικών τους για την κάλυψη κρατικών εισοδηματικών ή κοινωνικών πολιτικών χωρίς την  ανάλογη κρατική ενίσχυσή τους.
4. Στον περιορισμό της απασχόλησης στο Δημόσιο - κυβερνητική επιλογή βέβαια- που οδήγησε σε δραματική αλλαγή της σχέσης εργαζομένων – συνταξιούχων.
5. Στην πολιτική επιλογή, εσχάτως, για υποχρεωτική υπαγωγή των Ταμείων στο PSI που οδήγησε σε «κούρεμα» των αποθεματικών τους, χωρίς όμως να προβλέπεται και αντίστοιχο  «κούρεμα» των δανείων.
Αυτές οι πολιτικές  μαζί με τις συνεχείς μειώσεις εισοδημάτων (μισθών, συντάξεων και εφάπαξ) και την εμμονή στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών από τις Κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, έχουν δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες καθημερινότητας για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Πάνω σε αυτή τη διαπίστωση εδράζεται και η διακηρυγμένη απόφαση των εκπαιδευτικών να αντιταχθούν μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην χωρίς τέλος υποβάθμιση της ζωής των ίδιων αλλά  και των κοινωνικών αγαθών και μάλιστα της Υγείας και της Παιδείας.

Ο πρόεδρος       : Ηλίας Λέκκας
Ο Γ.Γραμματέας:Αριστοκλής Χαρμπίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: