Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ 3/9/12


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ                 
              Α΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.

Συνάδελφοι,
η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς συμπίπτει με την γενικευμένη επίθεση εναντίον των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Με τα 72 μέτρα   που ήδη ανακοινώθηκαν καταπατούνται κυνικά οι προεκλογικές δεσμεύσεις αλλά και η μετεκλογική συμφωνία των κομμάτων που συγκυβερνούν. Αντί για προστασία των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων έχουμε οριζόντιες περικοπές ακόμη και στους χαμηλότερους μισθούς και συντάξεις, την ίδια ώρα που παύουν με μια επαίσχυντη συμφωνία οι διεκδικήσεις των δύο δισεκατομμυρίων Ε του ελληνικού δημοσίου έναντι της SIEMENS.  Στον αντίποδα των δισεκατομμυρίων που περικόπτονται από μισθούς, συντάξεις, ασφάλιση και περίθαλψη,  δεν προβλέπονται στα μέτρα που ανακοινώνονται καθόλου επιπλέον έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής ή τη φορολόγηση των καταθέσεων που παρανόμως έχουν εξαχθεί σε τράπεζες του εξωτερικού, για τον έλεγχο των οποίων η διακρατική συμφωνία «εκκρεμεί»  από το … 2005.
Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς, πέρα από την κατάργηση των δώρων και τη γενικότερη φοροεπιδρομή, ο μεγάλος αριθμός κενών θέσεων λόγω συνταξιοδοτήσεων σε συνδυασμό με την παντελή απουσία διορισμών αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για αύξηση του διδακτικού ωραρίου. Η δε κατ’ επίφαση «αξιολόγηση» προετοιμάζει το έδαφος για τη μισθολογική καθήλωση των εκπαιδευτικών και τις απολύσεις - με όποιο τρόπο κι αν τις ονομάσουν.
Απέναντι στις αναμενόμενες αντιδράσεις των εργαζομένων κινητοποιούνται οι συνήθεις παπαγάλοι της εξουσίας προσπαθώντας για μια ακόμη φορά να στρέψουν τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα εναντίον των εργαζομένων στο Δημόσιο. Όμως στις συνθήκες απόλυτης αντίθεσης της κοινωνίας με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές δεν είναι αρκετό αυτό. Παράλληλα προετοιμάζονται υπόγεια οι πιο σκοτεινές μεθοδεύσεις που επιδιώκουν να στρέψουν τα θύματα της οικονομικής κρίσης ενάντια στον πιο αδύνατο προκειμένου βέβαια να μείνουν στο απυρόβλητο οι λίγοι που κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο του παγκόσμιου πλούτου.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση οι εκπαιδευτικοί πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις και να παλέψουν μαζί με όλους τους εργαζόμενους  για το ψωμί και τη δουλειά τους. Έχουν όμως ένα επιπρόσθετο καθήκον: Να κρατήσουν όρθια την ψυχή και τις αξίες του λαού μας δυναμώνοντας την προσπάθειά τους μέσα στην τάξη,  συμμετέχοντας  στο κίνημα αλληλεγγύης που απλώνεται - σε πείσμα του κανιβαλισμού που γίνεται προσπάθεια να επιβληθεί, δίνοντας με λίγα λόγια απάντηση ανθρωπιάς και αγωνιστικότητας στη βαθιά κρίση που αντιμετωπίζουμε, τη μόνη απάντηση σύμφωνη με την ιστορία και τις αξίες του λαού μας.
                                                                                                    
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 3/9/12

Δεν υπάρχουν σχόλια: