Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ» ΣΤΟ 6ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ» ΣΤΟ 6ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ.

              Ανεξάρτητα από τη γενική άποψη που μπορεί να έχει ο καθένας για την αποτελεσματικότητα των κέντρων «φιλοξενίας» (κράτησης στην πραγματικότητα) παράνομων μεταναστών, είναι προφανές ότι η εγκατάστασή του στο στρατόπεδο του 6ου Συντάγματος Πεζικού έγινε με ανεπίτρεπτη  μεθόδευση χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση με τον κατ’ εξοχήν αρμόδιο, την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η εγκατάσταση του κέντρου στο συγκεκριμένο χώρο, όπως  άλλωστε διατυπώνεται και στην αγωγή που υπέβαλε το Εμπορικό Επιμελητήριο Ν. Κορινθίας, δεν πληροί τις νόμιμες προδιαγραφές - τις οποίες ο ίδιος ο νόμος για την λειτουργία αυτών των κέντρων προβλέπει- υγιεινής, ασφάλειας αλλά και ανθρωπιστικής μεταχείρισης των διαβιούντων σε αυτό. Η εγκατάσταση τέλος του κέντρου αποκλείει και την παραχώρηση μέρους του χώρου του στρατοπέδου για σχολική στέγη, αίτημα που έχουμε υποβάλει προς τους αρμόδιους με σχετικό μας υπόμνημα, ήδη από το 2009, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα σχολεία της Κορίνθου.
Θεωρούμε λοιπόν αναγκαία την απομάκρυση του κέντρου «φιλοξενίας» από τον συγκεκριμένο χώρο και την ίδρυση στον κατάλληλο χώρο, πάντα σε συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς και κυρίως την Τοπική Αυτοδιοίκηση, των αναγκαίων  εγκαταστάσεων και δομών για την αντιμετώπιση του προβλήματος που ασφαλώς δεν είναι μόνο της Κορίνθου.
Παράλληλα καλούμε τον ελληνικό λαό να μην παρασυρθεί από ρατσιστικά καλέσματα που επιδιώκουν να κατευθύνουν, σε μια κρίσιμη για τη χώρα στιγμή, την αγανάκτηση της κοινωνίας σε αποδιοπομπαίους τράγους, εξίσου θύματα της εκμετάλλευσης και της κρίσης, τορπιλίζοντας έτσι τον κοινό αγώνα των εργαζόμενων  ενάντια στην αδικία, ενάντια στους κατόχους του παγκόσμιου πλούτου  που επιβάλλουν κυνικά τις αποφάσεις τους με μνημόνια και απροκάλυπτες  επεμβάσεις σε κυρίαρχα κράτη.

           Ο Πρόεδρος         : Ηλίας Λέκκας
Ο Γ.Γραμματέας:Αριστοκλής Χαρμπίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: