Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Οργάνωση «Mαθημάτων Αλληλεγγύης»


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΘΕΜΑ: Οργάνωση «Mαθημάτων Αλληλεγγύης»

                Στην πραγματική  λαίλαπα μέτρων εναντίον των εργαζομένων που, για τρίτο χρόνο, έχουν εξαπολύσει Κυβέρνηση, ΔΝΤ, ΕΕ οι εκπαιδευτικοί - όχι μόνον της περιοχής μας - αντιτάσσουν, εκτός από τη συμμετοχή τους στον κοινό αγώνα, την καθημερινή  δράση τους για την αποτροπή της εξαθλίωσης. Στέκονται δίπλα στους μαθητές και τις οικογένειές τους στηρίζοντας όσο μπορούν  αυτούς που η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους αφήνει περισσότερο εκτεθειμένους.
                Ήδη εδώ και κάποια  χρόνια σε σχολεία της περιοχής μας οργανώνονται μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας από εθελοντές συναδέλφους, μονίμους, αναπληρωτές αλλά και συνταξιούχους. Αξιοποιώντας αυτή τη διάθεση εφέτος προχωρούμε ένα βήμα πιο πέρα: Στη διοργάνωση «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» για μαθητές Λυκείου υπό την αιγίδα του Δήμου Κορινθίων, ανάλογου με αυτό που λειτούργησε πέρυσι  στο Γ/σιο - Λύκειο Λουτρακίου υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων.
o       Καλούμε τους συναδέλφους που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια να επικοινωνήσουν άμεσα (μέχρι 15/9/12), τηλεφωνικά ή με Email, με τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ δηλώνοντας την  ειδικότητα, το μάθημα και τον αριθμό των ωρών που μπορούν να διαθέσουν εβδομαδιαίως.
o       Καλούμε τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων να βοηθήσουν σ’ αυτή την προσπάθεια ενημερώνοντας σχετικά τους συναδέλφους αλλά και τους μαθητές του σχολείου τους.
                    
                     Διευκρινίζουμε ότι το «κοινωνικό φροντιστήριο»  δε δημιουργείται για να αναπληρωθούν οι θεσμοί που οφείλει να συντηρεί το ελληνικό κράτος ούτε παραγράφει την ευθύνη και την υποχρέωσή του να εξασφαλίζει  τα αναγκαία για τη λειτουργία τους, όπως άλλωστε έκανε μέχρι πριν λίγα χρόνια. Δημιουργείται ως μια πράξη αλληλεγγύης για να εξασφαλίσει ίσες ευκαιρίες και πρόσβαση στο αγαθό της Παιδείας σε αυτούς τους μαθητές που περιθωριοποιεί περισσότερο η κρίση. Για τον λόγο αυτό πρέπει να γίνει σαφές ότι, εφόσον υπάρξει μεγάλος αριθμός μαθητών που εκδηλώσουν ενδιαφέρον, θα υπάρξει επιλογή με κοινωνικά κριτήρια.

Ο Προεδρος      :Ηλίας Λέκκας
Ο Γ.Γραμματέας:Αριστοκλής Χαρμπίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: