Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

                Το Δ.Σ. της Α ΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας, ήδη  από το 2008, έχει καταθέσει με εκτενές υπόμνημα τις προτάσεις του σχετικά με τη συγκρότηση των επιτροπών των Πανελληνίων Εξετάσεων αλλά και την επιλογή των επιτηρητών που πρέπει να βασίζονται στην αρχή της ανανέωσης των μελών και της δίκαιης μεταχείρισης των συναδέλφων.
                Λαμβάνοντας υπόψη και  έγγραφες διαμαρτυρίες πολλών συναδέλφων  τονίζουμε τα εξής:
Στις σημερινές συνθήκες οικονομικής εξαθλίωσης των μισθωτών, με δεδομένο ότι τα οδοιπορικά  καθυστερούν για χρόνια (αν τελικά καταβληθούν), κάθε μετακίνηση είναι δυσβάστακτο βάρος για τους συναδέλφους που υποχρεούνται να μεταβούν σε εκτός έδρας εξεταστικά κέντρα χωρίς μάλιστα αυτό να είναι αναγκαίο και την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων. Το πρόβλημα αυτό γίνεται πιο σοβαρό για συναδέλφους  που καλούνται ως βαθμολογητές στο  βαθμολογικό κέντρο Τρίπολης  χωρίς καν να εξετασθεί αν έχουν την οικονομική δυνατότητα να υποστούν το κόστος μιας εκτός έδρας μετακίνησης.
Έχοντας λοιπόν υπόψη τα παραπάνω πρέπει να εξαντλείται κάθε δυνατότητα στελέχωσης των εξεταστικών κέντρων με επιτηρητές από κοντινά σχολεία και να λαμβάνεται μέριμνα ώστε οι επιτηρήσεις στις Πανελλήνιες Εξετάσεις να ανατίθενται εκ περιτροπής σε όλους τους συναδέλφους που δεν έχουν νόμιμο ή υπηρεσιακό  κώλυμα και αναλογικά για κάθε σχολείο. Με αυτόν τον τρόπο  το βάρος για την διεξαγωγή των εξετάσεων μοιράζεται ισόμετρα σε όλους με δίκαιο και ορθολογικό τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: