Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.

     Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. 

          ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 

 

    

ΚΟΡΙΝΘΟΣ  2 /10 / 2012 

                       

ΠΡΟΣ:   ΣΧΟΛΕΙΑ  Α ΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
   


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.

Από σήμερα 2/10/12 έχει αποσταλεί από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α ηλεκτρονικά στα σχολεία  της χώρας  ένα ερωτηματολόγιο που καλούνται οι εκπαιδευτικοί να συμπληρώσουν και υποτίθεται ότι έχει ως «τελικό σκοπό τη βελτίωση και την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης».
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ!
Ανεξάρτητα από την άποψη που μπορεί να έχει ο καθένας μας για τον τρόπο και το περιεχόμενο, την αναγκαιότητα ή τη σκοπιμότητα της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου, αυτή τη στιγμή έχουμε ήδη ψηφισμένο το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η αξιολόγηση, για το οποίο το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα με σχετική του ανακοίνωση από τις  23/8/2012.

«Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή του στη σύνδεση της αξιολόγησης με το μισθό και συνακόλουθα με τη μισθολογική καθήλωση των εκπαιδευτικών. Ήδη, από το Νοέμβριο του 2011 υπάρχει Νόμος του Ελληνικού Κράτους (ν.4024/11), σύμφωνα με τον οποίον οι προαγωγές των Δ.Υ. – και των εκπαιδευτικών – γίνονται με ποσόστωση!!! Ιδιαίτερα η μετάβαση από το βαθμό Γ στο βαθμό Β είναι «γολγοθάς» για τους εκπαιδευτικούς, αφού τέσσερις στους δέκα εκπαιδευτικούς που κρίνονται θα απορρίπτονται ούτως ή άλλως ανεξάρτητα από την απόδοσή τους, γιατί δεν θα έχουν «πιάσει» την ποσόστωση του 60%. Επίσης μόνο ένα μικρό ποσοστό των εκπαιδευτικών θα λαμβάνει το Α’ βαθμό, ανεξάρτητα από την αξιολόγησή του.
            Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να μας αποδείξει την επιστημονικότητα της συγκεκριμένης διάταξης.
            Είναι προφανές λοιπόν ότι η αξιολόγηση γίνεται με καθαρά δημοσιονομικά κριτήρια και στόχο έχει τη μισθολογική καθήλωση και τις απολύσεις μέσω της «εφεδρείας» όσο το δυνατόν περισσότερων εκπαιδευτικών. Εξωφρενική επίσης είναι η διάταξη του νόμου που προβλέπει ότι ο εκπαιδευτικούς που δεν «πιάνει» την ποσόστωση προαγωγής «τιμωρείται» και δεν έχει δικαίωμα να διεκδικήσει την προαγωγή ούτε την επόμενη χρονιά.»

Είναι προφανές ότι ο οποιοσδήποτε «διάλογος» - όσο διάλογος μπορεί να είναι η απάντηση σε ένα ερωτηματολόγιο - απλώς  θα νομιμοποιήσει ένα πλαίσιο με το οποίο είναι ομόφωνα αντίθετος ο κλάδος μας αλλά και η λογική.
 Καλούμε λοιπόν τους συναδέλφους να μην παραλάβουν τον προσωπικό κλειδάριθμο που θα τους δοθεί ή εφόσον τον έχουν ήδη λάβει να μην συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ         :Ηλίας Λέκκας
Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:Αριστοκλής Χαρμπίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: