Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 12/4/13



Με έκπληξη πληροφορήθηκε η εκπαιδευτική κοινότητα της Κορινθίας  την υπ’ αριθ. 454/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων βάσει της οποίας αποφασίζεται η παραχώρηση της χρήσης του κτιρίου, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ερμού και Δαμασκηνού και στεγάζεται σήμερα η Στρατιωτική Λέσχη Αξιωματικών Κορίνθου, στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, για τη λειτουργία προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών, αφού προηγουμένως επιστραφεί στο Δήμο από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο οποίο έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα.
Πιστεύουμε ότι η απόφαση αυτή μάλλον ελήφθη χωρίς να αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα -ελπίζουμε όχι από πρόθεση-. Συγκεκριμένα στη Λέσχη Αξιωματικών Κορίνθου, που λειτουργεί ως παράρτημα της Λέσχης Αξιωματικών Λουτρακίου, εκτός των αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, μονίμων και εφέδρων, σιτίζεται καθημερινώς μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών (άνω των 150 ατόμων και άνω των 50 στη Λ.Α. Λουτρακίου), μετά από σχετική συμφωνία του Υπουργείου Παιδείας και του ΥΠΕΘΑ. Στην υλοποίηση αυτής της συμφωνίας έχει βοηθήσει τα μέγιστα η Διοίκηση και το προσωπικό της Λέσχης εξυπηρετώντας τον τελευταίο χρόνο με το ίδιο αριθμό εργαζομένων  διπλάσιο αριθμό  σιτιζομένων.  Με αυτόν τον τρόπο, νεοδιόριστοι των 680 Ε, μονόμισθοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι αλλά και κάθε συνάδελφος που δοκιμάζεται από την κρίση, έχει τη δυνατότητα να προμηθεύεται σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή ένα πιάτο φαγητό. Η ενδεχόμενη παραχώρηση  του συγκεκριμένου κτιρίου θα σημάνει το τέλος αυτής της σημαντικής παροχής για τους εκπαιδευτικούς, δεδομένου ότι η Λέσχη Λουτρακίου μετά βίας μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του στρατιωτικού προσωπικού και σε καμία περίπτωση τον επιπλέον αριθμό των 200 εκπαιδευτικών που εξυπηρετούνται σήμερα και από τα δύο παραρτήματα.
Είναι απόλυτα κατανοητή η επιθυμία του Δήμου Κορινθίων να ανταποκριθεί στο αίτημα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Στις παρούσες συνθήκες όμως θα πρέπει, όχι μόνο να στηριχθούν αλλά και να επεκταθούν  με κάθε τρόπο εκείνες οι δομές που εξασφαλίζουν μικρή έστω ανακούφιση  σε κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται. Για το λόγο αυτό το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας καλεί τους εμπλεκόμενους φορείς και κυρίως τον Δήμο Κορινθίων να επανεξετάσει την απόφασή του σταθμίζοντας τα δεδομένα που πιθανόν δεν ελήφθησαν  υπόψη καθώς και την οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας, όπως αυτή διαμορφώνεται ως παρακόλουθο της οικονομικής κρίσης.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  
ΑΡΙΣΤΟΚΛΗΣ ΧΑΡΜΠΙΛΑΣ                                                             
 Ο     Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΠΙΚΕΛΗΣ 



                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια: