Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1/4/13



          Ανησυχητικό φαινόμενο αποτελούν τόσο οι καθημερινές διώξεις συναδέλφων με βάση το νέο δημοσιοϋπαλληλικό πειθαρχικό δίκαιο όσο και η διώξεις συνδικαλιστών, απλών εργαζόμενων, ακόμη και  μαθητών.
          Για τον λόγο αυτό το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ  ενώνει τη φωνή του με την καταγγελία της ΣΤ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, για την προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε σε βάρος συναδέλφου που υπηρετεί σε σχολείο της περιοχής της, μετά από ανώνυμη καταγγελία, επειδή …..κρατούσε φυλλάδιο με κάλεσμα για αντιρατσιστική - αντιφασιστική εκδήλωση.  Όλα αυτά μάλιστα, όταν με υπουργική απόφαση (μετά από αίτημα της ΟΛΜΕ) τιμάται στα σχολεία με ομιλίες και άλλες εκδηλώσεις η διεθνής ημέρα εναντίον του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων (21η Μαρτίου).
Καταθέτουμε μάλιστα προς  προβληματισμό ένα αξιοπρόσεκτο απόσπασμα από την ανακοίνωση της ΣΤ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον επερχόμενο αυταρχισμό.
«Δυστυχώς όμως, επειδή τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και την παιδαγωγική μας ελευθερία δεν τα υπερασπιστήκαμε αποφασιστικά και τα θεωρήσαμε δεδομένα, ο αυταρχισμός εντείνεται καθημερινά όλο και περισσότερο.»



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 ΑΡΙΣΤΟΚΛΗΣ ΧΑΡΜΠΙΛΑΣ                                                                      Ο     Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΠΙΚΕΛΗΣ

 



                                                 



Δεν υπάρχουν σχόλια: