Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ - ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 9/4/13



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι:
      Το Υπουργείο Παιδείας με  επείγουσα εγκύκλιο  (44506 /Δ4/02-04-2013) προς τους Περιφερειακούς Διευθυντές Π.Ε. & Δ.Ε.  Εκπ/σης ζήτησε  εντός 2 ημερών, να καταγραφούν οι οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών. Η επισήμανση στην εγκύκλιο,  ότι «…μεγάλος αριθμός σχολικών μονάδων διατηρεί αυξημένη οργανικότητα, η οποία είναι δυσανάλογη  με το μαθητικό δυναμικό… » δείχνει ξεκάθαρα ότι σκοπεύει να προχωρήσει  στην κατάργηση οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών Π.Ε.
       Η παραπάνω εγκύκλιος, εκτός από τους συναδέλφους δασκάλους, αφορά άμεσα και τους συναδέλφους Β/θμιας οι οποίοι υπηρετούν στην Α/θμια Εκπ/ση, όμως αναμένεται το Υπουργείο να επεκτείνει τη συγκεκριμένη μεθόδευση και  στη Β/θμια Εκπ/ση. Την άποψη αυτή ενισχύει το γεγονός ότι, πέρα από κάθε συνήθη πρακτική, δεν έχει σταλεί μέχρι σήμερα εγκύκλιος στα σχολεία  για τον προσδιορισμό των οργανικών κενών. Έτσι λοιπόν, όπως και στη περίπτωση της Α/θμιας, αναμένουμε να γίνει προσδιορισμός της οργανικότητας, με το ίδιο αυθαίρετο τρόπο.
        Είναι προφανές ότι η παραπάνω διαδικασία, όπως μεθοδεύεται, θα οδηγήσει σε χιλιάδες χαμένες οργανικές θέσεις με τις εξίσου προφανείς συνέπειες (συγχώνευση τμημάτων και σχολικών μονάδων, αύξηση διδακτικού ωραρίου εκπαιδευτικών, οριστικό πάγωμα προσλήψεων μονίμου προσωπικού και αναπληρωτών και τέλος, στα πλαίσια της περίφημης «κινητικότητας» των δημοσίων υπαλλήλων χωρίς οργανική θέση, απολύσεις)
 Το Δ.Σ.  της Α΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ :
·                     Καταγγέλλει την προσπάθεια του Υπουργείου να καταργήσει οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών με αυθαίρετους υπολογισμούς  και απαράδεκτες μεθοδεύσεις.
·                     Καλεί τις διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης να συνεχίσουν να προσδιορίζουν την ύπαρξη οργανικών κενών σύμφωνα με τις διατάξεις που ίσχυαν μέχρι τώρα.
·                     Συμπαρίσταται στον αγώνα των συναδέλφων δασκάλων και νηπιαγωγών οι οποίοι πρώτοι θίγονται με αυτή την εγκύκλιο και καλεί την ΟΛΜΕ να συντονίσει τη δράση της με αυτή της ΔΟΕ, που ήδη  έχει εξαγγείλει κινητοποιήσεις, καθώς και όλους τους συναδέλφους  να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΑΡΙΣΤΟΚΛΗΣ ΧΑΡΜΠΙΛΑΣ                                                                            Ο     Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΠΙΚΕΛΗΣ 



                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια: