Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΚΕ-ΔΙΚΤΥΟΥ 21/1/13



Συνάδελφοι καλή χρονιά,
Με τη ευκαιρία αυτού του πρώτου ενημερωτικού του νέου έτους θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την τιμή που μας κάνατε και μας επανεκλέξατε ως αιρετούς του κλάδου για την διετία 2013-2014.
ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΥΣΔΕ
Δυστυχώς μέχρι σήμερα 21-1-2013 δεν έχει γίνει η συγκρότηση του ΠΥΣΔΕ με ευθύνη της Περιφέρειας, με αποτέλεσμα να μην έχει συνεδριάσει το ΠΥΣΔΕ αυτές τις μέρες από την αρχή της χρονιάς. Όπως είναι κατανοητό αυτό έχει επίπτωση στο να υπάρχουν εκκρεμότητες σε μερικές διαθέσεις συναδέλφων. Ελπίζουμε άμεσα να γίνει η συγκρότηση του ΠΥΣΔΕ για να προχωρήσουμε στη ρύθμιση των εκκρεμοτήτων αυτών.
ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ
Όπως θα γνωρίζετε άλλαξαν οι περιοχές μετάθεσης με υπουργική απόφαση και καταργήθηκαν οι διαφορετικές περιοχές εντός των ίδιων ΠΥΣΔΕ όλης της ηπειρωτικής Ελλάδας. Παράλληλα σε μερικά ΠΥΣΔΕ παρέμειναν οι περιοχές μετάθεσης όπως ήταν (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα) , ενώ άλλαξαν σε μια σειρά από άλλα ΠΥΣΔΕ. Η Κορινθία έγινε μια ενιαία περιοχή μετάθεσης. Η εξέλιξη αυτή μας βρίσκει αντίθετους, θεωρούμε ότι δημιουργεί πρόβλημα σε πολλούς συναδέλφους που είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και παράλληλα δημιουργεί σημαντική αβεβαιότητα σε όσους επιθυμούν να πάρουν μετάθεση σε άλλο νομό. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η υπουργική απόφαση δεν έλαβε υπ’ όψιν  τις τεκμηριωμένες προτάσεις που υπέβαλαν και οι διευθύνσεις αλλά και οι συνδικαλιστικοί φορείς.
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ
Εκδόθηκε η εγκύκλιος μεταθέσεων για τη να σχολική χρονιά. Οι προθεσμίες είναι 21 Ιανουαρίου έως 31 Ιανουαρίου. Η σημαντική αλλαγή πέρα από την αλλαγή των περιοχών μετάθεσης είναι η κατάργηση της διετούς παραμονής στη νέα οργανική θέση. Κατά συνέπεια δικαίωμα μετάθεσης έχουν:
Ø  όσοι έχουν οργανική θέση και ως 31 Αυγούστου 2013 κλείνουν ένα χρόνο πραγματικής υπηρεσίας στην οργανική τους
Ø  όσοι είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και έως 31 Αυγούστου κλείνουν 1 χρόνο σε σχολείο της περιοχής μετάθεσης που ανήκουν
Ø  όσοι ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες μεταθέσεων ανεξάρτητα αν έχουν υπηρετήσει ή όχι.
Ø  Όσοι δεν υπηρέτησαν 1 χρόνο στην οργανική τους αλλά αποσπάστηκαν χωρίς αίτηση τους για τις ανάγκες της υπηρεσίας σε άλλο σχολείο του ΠΥΣΔΕ.
Το ίδιο διάστημα πρέπει :
·         Να κάνουν οπωσδήποτε αίτηση οριστικής τοποθέτησης όλοι όσοι δεν έχουν οργανική θέση και είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ.
·         Όλοι όσοι έχουν οργανική θέση και επιθυμούν να διεκδικήσουν νέα οργανική θέση σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ άλλο σχολείο του ΠΥΣΔΕ Κορινθίας θα πρέπει να κάνουν αίτηση βελτίωσης.
Προφανώς όποιος θέλει μπορεί να κάνει και αίτηση μετάθεσης για άλλο ΠΥΣΔΕ και αίτηση βελτίωσης.


Επισημαίνουμε τα εξής:
Όσοι κάνουν αίτηση οριστικής τοποθέτησης ή αίτηση βελτίωσης, στο έντυπο δεν συμπληρώνουν καμία προτίμηση. Οι νέες οργανικές θα προκύψουν στα τέλη Μαΐου και τότε θα κληθούν να τις διεκδικήσουν:
  • Όλοι όσοι έρθουν με μετάθεση
  • Όλοι όσοι παραμένουν στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ
  • Όσοι από αυτούς που υποβάλουν αίτηση βελτίωσης θέσης τώρα και θα εξακολουθούν να ενδιαφέρονται τότε.
Είναι φανερό λοιπόν ότι οι συνάδελφοι που έχουν οργανική θέση, για να έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν νέα οργανική θέση, στο βαθμό που το επιθυμήσουν τότε, θα πρέπει να κάνουν την αίτηση βελτίωσης τώρα και προαιρετικά θα την ενεργοποιήσουν το Μάιο.
ΚΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Δυστυχώς τελειώνοντας το α΄ τετράμηνο εξακολουθούν να υπάρχουν κενά                            (περίπου 40) σε πολλά σχολεία και σε διάφορες ειδικότητες. Είναι άγνωστο αν θα προσληφθούν αναπληρωτές καθηγητές και επίσης είναι άγνωστο αν θα εγκριθούν πιστώσεις για ώρες ωρομισθίων.
Για την τραγική αυτή εικόνα αποκλειστική ευθύνη έχει η ηγεσία του υπουργείου. Είναι απαράδεκτο προτεραιότητα να εξακολουθεί να είναι η στελέχωση διοικητικών δομών της εκπαίδευσης με καθηγητές και όχι η στελέχωση των σχολείων. Είναι τραγικό να επικαλείται η ηγεσία του υπουργείου τον «εξορθολογισμό» της κατανομής των καθηγητών στα σχολεία και την ίδια ώρα να έχει προβεί σε αλλεπάλληλα κύματα αποσπάσεων χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές ανάγκες των σχολείων.

 ΚΛΩΝΙΖΑΚΗΣ ΜΑΡΚΟΣ αιρετός ΠΥΣΔΕ Κορινθίας τηλ.6973224890
 ΧΑΡΜΠΙΛΑΣ ΑΡΙΣΤΟΚΛΗΣ αναπλ. αιρετός     τηλ.6947513245

           Εκλεγμένοι με το συνδυασμό ΑΚΕ-ΔΙΚΤΥΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: