Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ



Συνάδελφοι,
η ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας, στις σημερινές συνθήκες κρίσης που οι εργαζόμενοι κυρίως δέχονται μια χωρίς προηγούμενο επίθεση, αποκτά μια τραγική επικαιρότητα. Στην κοινωνία εμφανίζονται κρούσματα τυφλής βίας, είτε με τη μορφή της  επίθεσης της μιας κοινωνικής ομάδας εναντίον της άλλης είτε με τη μορφή της ρατσιστικής βίας. Αυτά τα φαινόμενα δεν είναι απλώς αυθόρμητες αντιδράσεις φόβου μπροστά σε σοβαρά προβλήματα που αδυνατεί μέχρι στιγμής να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά η οργανωμένη πολιτεία (π.χ. εγκληματικότητα).  Συχνά ενθαρρύνονται και κατευθύνονται  από φορείς και σκοτεινά κέντρα με κύριο στόχο να στρέψουν την αντίδραση της κοινωνίας εναντίον του πιο αδύνατου, μετατρέποντας έτσι τον δίκαιο αγώνα κατά των αληθινών αιτίων της κρίσης σε κανιβαλισμό. Αυτά τα φαινόμενα υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να αναπαραχθούν και στο εσωτερικό της σχολικής μονάδας.
Το συνδικαλιστικό κίνημα απαντώντας σε τέτοιες αντικοινωνικές συμπεριφορές έχει να επιδείξει ένα πρωτοφανές κύμα αλληλεγγύης και οφείλει να συνεχίσει να το πράττει στηρίζοντας έτσι αποφασιστικά τον αδύνατο. Όμως οι εκπαιδευτικοί έχουν ένα επιπρόσθετο καθήκον. Να προφυλάξουν τις ψυχές των μαθητών τους, αντιτάσσοντας στο δηλητήριο του ρατσιστικού μίσους και της βίας την Δικαιοσύνη και τον Ανθρωπισμό, αξίες που πηγάζουν από τον πυρήνα του πολιτισμού του λαού μας και αποτελούν, τουλάχιστον από τα χρόνια του Διαφωτισμού και μετά, κοινό κτήμα της ανθρωπότητας.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  
ΑΡΙΣΤΟΚΛΗΣ ΧΑΡΜΠΙΛΑΣ                                                             
   Ο     Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΠΙΚΕΛΗΣ


      

 Υ.Γ. ΕΠΕΙΔΗ Η ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΥΜΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΞΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΘΕΣΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: