Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

«Αναφορά σε βάρος συναδέλφου» 26/3/13



Συνάδελφοι,
           ως Δ.Σ. της  Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας σταθερά και έμπρακτα υποστηρίζουμε την επίλυση των διαφωνιών για υπηρεσιακά ζητήματα (τα οποία λίγο – πολύ αναφύονται σε όλες τις σχολικές μονάδες) σε πνεύμα συναδελφικότητας και δημοκρατικού διαλόγου, στα πλαίσια του συλλόγου διδασκόντων και όχι βέβαια σε πειθαρχικά συμβούλια και δικαστικές αίθουσες.
           Αυτή τη στάση κρατήσαμε και στο ζήτημα της αναφοράς σε βάρος συναδέλφισσας που υποβλήθηκε προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας από τον Διευθυντή της.  Σταθερά επιμείναμε στην επίλυση των προβλημάτων με απευθείας διάλογο των εμπλεκομένων, άποψη που υποστήριξε και ο παιδαγωγικός σύμβουλος του σχολείου. Εφόσον αυτό δεν κατέστη δυνατόν, το ζήτημα παραπέμφθηκε στον Δ/ντη  Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης ο οποίος, μετά από εξέταση των περιστατικών, κατάληξε σε απαλλακτική για τη συναδέλφισσα απόφαση, γεγονός που θεωρούμε θετικό.
           Ωστόσο, σοβαρά ερωτηματικά προξενεί  η επανάληψη της έρευνας  με πρωτοβουλία του Περιφερειακού Δ/ντη Εκπ/σης μετά - και παρά - την αρχική απαλλακτική απόφαση και αναδεικνύει για μια ακόμη φορά  το παράλογο της διάταξης περί αυτοδίκαιης αργίας που μπορεί να οδηγήσει σε πειθαρχικές περιπέτειες κυριολεκτικά «δι’ ασήμαντον αφορμήν» συναδέλφους.
           Σε κάθε περίπτωση το σωματείο διατίθεται να συμμετάσχει σε όποια διαδικασία θα οδηγήσει σε εκτόνωση, γιατί συνειδητοποιεί ότι μπροστά στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος η ενότητα είναι μονόδρομος.
            Σε κάθε περίπτωση όμως το σωματείο θα σταθεί στο πλάι όποιου συναδέλφου διώκεται, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ζητήματα που μπορούν -και πρέπει- να αντιμετωπίζονται στο πλαίσιο του Συλλόγου Διδασκόντων, υπερασπιζόμενο το  δικαίωμα του εκπαιδευτικού να εργάζεται σε ένα περιβάλλον που κατανοεί, σέβεται και τιμά τους κόπους του.


 


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  ΑΡΙΣΤΟΚΛΗΣ ΧΑΡΜΠΙΛΑΣ                                                                 Ο     Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ     ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΠΙΚΕΛΗΣ


                                                     



Δεν υπάρχουν σχόλια: