Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ

ΣΧΟΛΙΚΟΙ  ΦΥΛΑΚΕΣ



Είμαστε σχολικοί φύλακες από το 2001. Ξεκινήσαμε από ένα πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας. Βασικά κριτήρια επιλογής μας ήταν η ανεργία, η οικογένεια, η ηλικία  (25 έως 65 ετών) και το απολυτήριο λυκείου.
Η παρουσία μας στα σχολεία έφερε θετικές αλλαγές στη λειτουργία τους. Υπήρξε κατακόρυφη μείωση φθορών στο χώρο και οι γονείς άρχισαν να νιώθουν πως τα παιδιά τους ήταν σε ασφαλές περιβάλλον.
Αυτοί ήταν οι βασικοί λόγοι που οι συμβάσεις μας ανανεώνονταν η μια μετά την άλλη, αν και μας είχαν χωρίς ένσημα.
Με την απόφαση αριθμό 6\2005 το ΑΣΕΠ έκρινε ότι είμαστε απαραίτητοι και έτσι ενταχθήκαμε στο Π.Δ. 164\2004. Ο θεσμός έγινε αορίστου χρόνου και επιτέλους ασφαλιστήκαμε.
Δεκατρία χρόνια μετά ισχυρίζονται ότι δεν θα χαθεί η χώρα αν δεν υπάρχουμε εμείς. Ξεχνούν όμως ότι αυτό που θα χαθεί θα είναι η ασφάλεια στο δημόσιο σχολείο.
Η παρουσία μας υπήρξε πάντοτε προληπτική δεν ήταν όμως λίγες οι φορές που ήταν κατασταλτική. Αντιμετωπίσαμε περιστατικά ενδοσχολικής  βίας, εμποδίσαμε διακίνηση ναρκωτικών, δεν επιτρέψαμε την είσοδο εξωσχολικών στο χώρο, αποτρέψαμε καταλήψεις και βανδαλισμούς.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σχολεία που γειτονεύουν με κέντρα συγκέντρωσης αλλοδαπών, σχολεία που συστεγάζονται με εσπερινά γυμνάσια και λύκεια, σχολεία που έχουν τμήματα ένταξης.
Οι λόγοι που μας διώχνουν δεν είναι λένε οικονομικοί, και δεν ανήκουμε σε προσλήψεις ρουσφετιών αφού μας ενέκρινε το ΑΣΕΠ.
Γιατί λοιπόν η κυβέρνηση θέλει να μας απολύσει;.
Ποιος θα εγγυηθεί την εύρυθμη λειτουργία και την ασφάλεια των σχολείων από τον Αύγουστο;.
Αν λοιπόν ενδιέφερε την κυβέρνηση οι 1.500.000 άνεργοι και η ανάπτυξη της χώρας όπως ισχυρίζεται, όχι μόνο δεν θα απέλυαν υπαλλήλους αλλά αντίθετα θα προσλάμβαναν και άλλους, ειδικά σε θεσμούς που έχουν αποδείξει την χρησιμότητά τους τόσο στον  δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
                                                                       

                                                            ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ                                

Δεν υπάρχουν σχόλια: