Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 5/6/13





Το Δ.Σ. της  Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας με την παρουσία και σύμφωνη γνώμη 60 περίπου συναδέλφων, μετά από σχετική ενημέρωση των αιρετών του κλάδου και την επακολουθήσασα συζήτηση αποφάσισε σχετικά με τα θέματα ημερήσιας διάταξης «1. Εκτίμηση της κατάστασης μετά τον προσδιορισμό των πλεονασμάτων από το ΠΥΣΔΕ, ενόψει και της ψήφισης του Π.Δ. για τις αναγκαστικές μεταθέσεις. 2. Κλιμάκωση των δράσεων και των κινητοποιήσεων  ενάντια στην επιστράτευση». τα εξής:

Α.        Η εκτίμηση πλεονασμάτων και κενών  από πλευράς  Υπουργείου σε συνδυασμό με το υπό ψήφιση Π.Δ. «περί αναγκαστικών μεταθέσεων»  δείχνει ξεκάθαρα ότι στόχος είναι  η δημιουργία δεξαμενής  για αναγκαστικές μετακινήσεις και απολύσεις συναδέλφων. Αυτό ενισχύεται και από τη  διαφαινόμενη παράκαμψη των ΠΥΣΔΕ τα οποία πανελλαδικά έδωσαν εκτιμήσεις που διέφεραν κατά πολύ από αυτές του Υπουργείου.
Γι αυτό το λόγο:
·                     Καλούμε τους αιρετούς του κλάδου και τα μέλη του ΠΥΣΔΕ να καταγγείλουν και να μη νομιμοποιήσουν με κανέναν τρόπο οποιαδήποτε διαδικασία οδηγεί  σε αναγκαστικές μεταθέσεις ή απολύσεις συναδέλφων.
·                     Καλούμε την ΟΛΜΕ να δώσει ξεκάθαρη κατεύθυνση σε όλα τα αιρετά και μη αιρετά μέλη του κλάδου για μπλοκάρισμα με κάθε τρόπο των διαδικασιών των ΠΥΣΔΕ που θα οδηγήσουν σε αναγκαστικές μεταθέσεις ή απολύσεις συναδέλφους.
·                     Καλούμε τις ΕΛΜΕ και όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν με δράσεις και παρεμβάσεις αυτή την προσπάθεια ενισχύοντας παράλληλα τη συνεργασία τους με δασκάλους, γονείς και μαθητές.
Β.   Βασικό εμπόδιο για την αντιμετώπιση της επίθεσης που δεχόμαστε είναι η επιστράτευση.
                        Γι’ αυτό τον λόγο:
·                     Καλούμε τους συναδέλφους την Παρασκευή 7/6/13, ημέρα εκδίκασης από το ΣτΕ της προσφυγής της ΟΛΜΕ, να γνωστοποιήσουν τη διαμαρτυρία τους φορώντας στα σχολεία τους  μαύρα περιβραχιόνια. Επίσης καλούνται οι συνάδελφοι να στηρίξουν με την παρουσία τους τη συγκέντρωση διαμαρτυρίες στην Αθήνα. (Επισυνάπτεται ενημερωτικό της ΟΛΜΕ).
·                     Καλούμε την  ΟΛΜΕ να εισηγηθεί ΑΜΕΣΑ (μέσα στην επόμενη εβδομάδα) προς τις ΕΛΜΕ δράσεις και  κινητοποιήσεις (είτε στάσεις εργασίας είτε απεργία) για το σπάσιμο της επιστράτευσης.  Σε αυτή την προσπάθεια να κληθούν τα πολιτικά κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να στηρίξουν έμπρακτα και αποφασιστικά τις αποφάσεις των σωματείων.


 


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΑΡΙΣΤΟΚΛΗΣ ΧΑΡΜΠΙΛΑΣ       
  Ο     Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ    ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΠΙΚΕΛΗΣ 



                          

Δεν υπάρχουν σχόλια: