Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Παιδιά που μας κάνουν υπερήφανους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
22/2/2013

            Είναι αδύνατο να μην αισθανθούμε συγκίνηση από την πράξη των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου οι οποίοι, κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής επίσκεψης στο Βρετανικό  Μουσείο του Λονδίνου, κρατώντας ελληνικές σημαίες κατέθεσαν στη διεύθυνση του Μουσείου 36 προσωπικές επιστολές  με τις οποίες ζητούσαν -με το δικό του τρόπο το κάθε παιδί- την επιστροφή των γλυπτών  του Παρθενώνα στον τόπο τους. Επανέφεραν έτσι στην επικαιρότητα  ένα δίκαιο αίτημα που έχει κερδίσει υποστήριξη πολύ πέρα από τα εθνικά όρια θυμίζοντας σε όλον τον κόσμο την πολιτιστική προσφορά της κλασικής αρχαιότητας, σε μια συγκυρία μάλιστα κατά την οποία επιχειρείται  να φορτωθεί ο ελληνικός λαός με ενοχικά σύνδρομα για μια κρίση για την οποία δεν φταίει.
            Με τον ίδιο τρόπο αισθανόμαστε υπερήφανοι για τους εκατοντάδες μαθητές μας που συμμετέχουν, είτε ατομικά είτε ως μαθητικές κοινότητες, είτε με εράνους είτε με εκδηλώσεις, στην προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για την αποκατάσταση της υγείας συμμαθητή τους που υπέστη σοβαρό τραυματισμό σε ατύχημα. Η πρωτοφανής συμμετοχή στην προσπάθεια, μέσα σε αυτές τις συνθήκες, αποδεικνύει ότι η οι μαθητές μας κάνουν πράξη το σύνθημα «κανένας μόνος του στην κρίση» και αντιτίθενται στον ατομισμό, την αδιαφορία και τον κανιβαλισμό που προβάλλονται ως αναπόφευκτες συνέπειες της κρίσης.
            Είμαστε υπερήφανοι για όλα αυτά, γιατί, ως δάσκαλοι, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτές οι συλλογικές δράσεις  (και άλλες που έχουμε προβάλει και στηρίξει κατά το παρελθόν) οφείλονται ΚΑΙ στις δικές μας προσπάθειες να μεταδώσουμε τις  δημοκρατικές αρχές  και τις αξίες της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού στις ψυχές των μαθητών μας. Οφείλονται ΚΑΙ στις δικές μας προσπάθειες να κρατήσουμε ζωντανά τα όνειρα των μαθητών μας ώστε να μη «βολευτούν» στο ενάμιση τετραγωνικό μέτρο που τους «χαρίζει» το Υπουργείο ούτε  να συμφιλιωθούν με την αδικία αποδεχόμενοι ως φυσικό φαινόμενο τη φτώχεια και ως ατύχημα την εξαθλίωση.    
                                        

 



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΑΡΙΣΤΟΚΛΗΣ ΧΑΡΜΠΙΛΑΣ                                                               
 Ο     Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΠΙΚΕΛΗΣ


                                           



Δεν υπάρχουν σχόλια: