Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 14/5/13


Κοινοποιούμε αναλυτικά τις αποφάσεις της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του κλάδου που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του 4ου ΓΕΛ Κορίνθου στις 14/5/13 με θέμα ημερήσιας διάταξης «ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ (10/5/13) ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΠΡΟΣ ΤΙΣ Γ.Σ. ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΔΡΑΣΗΣ».
Σχετικά με το πρώτο θέμα, μετά την ανάγνωση της εισήγησης, τις ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις ακολούθησε ψηφοφορία με το εξής αποτέλεσμα:
ΨΗΦΙΣΑΝ :  217      ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ: 207    ΚΑΤΑ: 04    ΛΕΥΚΟ: 06
Στη συνέχεια αποφασίστηκε, μετά από σχετικές προτάσεις που υποβλήθηκαν στο σώμα τα εξής:
1.                  Μετά την υπογραφή  της απόφασης πολιτικής  επιστράτευσης  του κλάδου (11/5/13), εξουσιοδοτείται ο πρόεδρος ή ο αντιπρόσωπος του κλάδου στη Γενική Συνέλευση των Προέδρων (Αθήνα 15/5/13) να αποφασίσει αν υπάρχουν οι  προϋποθέσεις, πολιτικές, κοινωνικές και συνδικαλιστικές, για να προχωρήσει  ο κλάδος σε σπάσιμο της πολιτικής επιστράτευσης.
2.                  Οι συνάδελφοι στα εξεταστικά κέντρα και γενικά όλοι οι συνάδελφοι, εφόσον όλοι είμαστε επιστρατευμένοι, να φέρουν μαύρα περιβραχιόνια και την ένδειξη «επιστρατευμένος εκπαιδευτικός». Επίσης όσοι συνάδελφοι μπορούν, καλούνται να βρίσκονται έξω από τα εξεταστικά κέντρα περίπου στις 7.15΄ κάθε πρωί (προτείνεται αρχικά συγκέντρωση στο 1ο ΓΕ. Λ Κορίνθου).
3.                  Συγκροτείται ανοιχτή απεργιακή επιτροπή που θα συνδράμει το Δ.Σ. στην υλοποίηση αυτών των ενεργειών και τη διοργάνωση άλλων δράσεων.

Επίσης κατατέθηκαν και εγκρίθηκαν  ψηφίσματα προς το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.:
1                    Στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, δηλώνουμε τη στήριξή μας στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ. Καταγγέλλουμε, όμως, την, τουλάχιστον, περίεργη στάση και την ουσιαστική αδράνεια που έχουν επιδείξει τα Δ.Σ. της ΑΔΕΔΥ και της ΟΛΜΕ, από το 2010 μέχρι σήμερα. Στα μνημόνια, στην παράδοση της εθνικής κυριαρχίας, στην οικονομική καταστροφή του λαού μας, αντί να πρωτοστατούν, έπαιξαν το ρόλο κομπάρσου, με ανούσιες 24ωρες και 48ωρες κινητοποιήσεις. Έστω και αυτήν την ώρα, καλούμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να αναλάβει πρωτοβουλία συσπείρωσης και συντονισμού δράσης των συνδικαλιστικών οργανώσεων, οι οποίες, σε αντίθεση με την ΑΔΕΔΥ, έχουν επιδείξει συνέπεια στις συνδικαλιστική τους δράση. Ενδεικτικά, αναφέρουμε την ΠΟΕ ΟΤΑ και τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Ο σχηματισμός ενός στιβαρού συνδικαλιστικού μετώπου θα πρέπει να περιλαμβάνει και συνδικαλιστικούς φορείς κλάδων επαγγελματιών, οι οποίοι έχουν ήδη προχωρήσει ή σκοπεύουν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.
2                    Με πρωτοβουλία της ΟΛΜΕ να αναληφθεί πρωτοβουλία διαδικτυακής συλλογής υπογραφών καταγγελίας και καταδίκης των Μ.Μ.Ε. (ειδικότερα των τηλεοπτικών MEGA, και ΣΚΑΙ) που παρεκκλίνοντας από τον ρόλο τους προβοκάρισαν και συκοφάντησαν απροκάλυπτα τους εκπαιδευτικούς.
Όλα τα παραπάνω ως αποφάσεις της Γ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ θα υποβληθούν εγγράφως στο Προεδρείο της ΟΛΜΕ.

 



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΡΙΣΤΟΚΛΗΣ ΧΑΡΜΠΙΛΑΣ                                                          
 Ο     Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΠΙΚΕΛΗΣ 

                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια: